Destilleri

– Den ultimative whisky- eller rom-oplevelse venter dig.
Destilleriet deler adresse med Trolden Bryghus og her produceres single malt whisky efter samme princip som vores unikke specialøl: Kun det bedste er godt nok. 

Siden 2011 har Trolden Distillery været garant for den fineste råsprit til lagring på egetræsfade af den højeste kvalitet. Vi benytter håndbankede pot-stills, der med en volumen på bare 350 liter sikrer en forførende rund og næsten olieret smagsoplevelse.

700 liter såkaldt “Wash” bliver til rundt regnet 60 liter råsprit ved 63% alc., som derefter lagrer i flere år på træfade af amerikansk eg. Fadene kommer som oftest fra USA i kvaliteten First-Fill Bourbon, der frembringer den ypperligste kvalitetswhisky. Vi har fade på 8, 30, 64 og 200 liter afhængig af det ønskede slutresultat. En stor del af fadene er ombygget efter Troldens specifikationer på Speyside Cooperage i Skotland.

På Trolden Distillery bestræber vi os på at bruge dansk bygmalt til vores whisky. Loven kræver en lagringstid på minimum 3 år på egetræsfade, før det kan kaldes whisky.

Den første, historiske udgivelse blev frigivet 27. november 2014. “Nimbus” er navnet på Trolden Distillerys single malt whisky. Kun 80 flasker produceret. Alt er udsolgt.

Anden release er lidt atypisk en ‘Bourbon’-type kaldet “Old No. 2”. Kun 171 flasker af denne Kolding Straight Whiskey er tappet. Whiskeyen er lavet på 55% majs, 25% rug, samt byg og hvede. Alt er udsolgt.

Tredje release, Nimbus #3, er udsolgt. Den fik hele 94 point i Jim Murray’s Whisky Bible 2018!

Nimbus #4 er ligeledes udsolgt. Jim Murray gav denne 89 point i sin Whisky Bible 2019.

Næste aftapning forventes at ske december 2018. Hold øje med vores Facebook for de nyeste opdateringer!

Den største smag kommer fra det mindste destilleri. Trolden Distillerys perfekt afstemte gin er ligeledes lavet på vores fine kobberkedler – deraf navnet. Med brug af såkaldt ‘infusion box’ (en trådkurv inde i selve kobberkedlen) opfanges de fineste nuancer af duft og smag. Det gør Copperpot Gin til noget helt særligt.

Ægte, dansk rom med en farve som gyldent, caribisk solskin. Håndlavet, small-batch klassiker med en helt uforlignelig vaniljesødme og et strejf af karamel og choko-lakrids. Trolden Golden Danish Rum er destilleret og lagret i Danmark.

Denne variant er udsolgt.

Den ultimative whisky- eller rom-oplevelse venter dig med din helt egen whisky/rom: Vi destillerer 8, 30 eller 64 liter råsprit ved fuld fadstyrke (63% alc.) som derefter lagrer i ét af vore fade på destilleriet. Du får dit egen navn på fadet, og inkluderet i prisen er “besøgsrettigheder” hver 6. måned, hvor du kan følge og smage udviklingen af din whisky. Efter 3 år, når råspritten har ligget længe nok til at blive kaldt rigtig whisky, kan du vælge at få tappet et antal flasker efter eget valg. Du kan naturligvis også vælge at lade whiskyen lagre endnu længere. For rom gælder der ingen aldersregler, så DU bestemmer selv lagringstiden. Det koster ikke ekstra at lade fadet ligge længere.

(Særlige betingelser gælder: Afgift pr. 50 cl. flaske v/ 40% alc., inkl. Trolden-etiket og håndtering udgør pr. 1/1-2017 kr. 50,-. Venligst kontakt os for de nærmere detaljer). 

8 liter, uden afgift, inkl. moms, inkl. låne-fad:

2.995,- kr. 


30 liter:

10.995,- kr.


64 liter
:
 

21.995,- kr.