Vores historie

Kald det nostalgi og gammeldags romantik,
men når vi smøger ærmerne op for at starte et nyt bryg,
så er det altid med samme formål:
Håndlavet smager bedre.

Kald det nostalgi og gammeldags romantik, men når vi smøger ærmerne op for at starte et nyt bryg, så er det altid med samme formål:
Håndlavet smager bedre.

Bryghus

På Trolden Bryghus tager vi håndværket alvorligt. Til forskel fra andre, mere moderne bryggerier sætter vi stadig en ære i at producere det bedst mulige øl, på øllets betingelser. Trolden øl er håndlavet, uden computere, af levende mennesker, der selv rører i mæsken og urtkedlen. Vi filtrerer ikke smagen ud af øllet, for at det skal se krystalklart ud i glasset. De små partikler, der gør øllet uklart, er en stor del af smagen. Derfor kunne vi ikke drømme om at fjerne dem.

Trolden øl er dansk mikroøl. Vi laver det selv – lige her i mikrobryggeriet i Kolding. Tapning og eftergæring på gammeldags manér efter “Champagnemetoden”, hvor gæren selv producerer de liflige bobler og samtidigt sikrer en uovertruffen holdbarhed. Spørg bare enhver der har smagt en 6-8 år gammel Trolden øl. Trolden Bryghus er etableret i 2005, og opkaldt efter Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane, der kørte med brunkul fra Troldhede ned over Jylland til Kolding, hvor den smukkeste del af strækningen siges at ligge. Banen lukkede i 1968, men står i manges erindring som et stykke Kolding-historie, som vi på Trolden gerne vil ære. Kald det nostalgi og gammeldags romantik, men når vi smøger ærmerne op for at starte et nyt bryg, så er det altid med samme formål: Håndlavet smager bedre.

Distilleri

Destilleriet deler adresse med Trolden Bryghus og her produceres single malt whisky efter samme princip som vores unikke specialøl: Kun det bedste er godt nok. Siden 2011 har Trolden Destilleri været garant for den fineste råsprit til lagring på egetræsfade af den højeste kvalitet. Vi benytter håndbankede pot-stills, der med en volumen på bare 350 liter sikrer en forførende rund og næsten olieret smagsoplevelse.

700 liter såkaldt “Wash” bliver til rundt regnet 60 liter råsprit ved 63% alc., som derefter lagrer i flere år på træfade af amerikansk eg. Fadene kommer som oftest fra USA i kvaliteten First-Fill Bourbon, eller fra Spanien i ex-sherry, der frembringer den ypperligste kvalitetswhisky. Vi har fade på 8, 30, 64 og 200 liter afhængig af det ønskede slutresultat. En del af fadene er ombygget efter Troldens specifikationer på Speyside Cooperage i Skotland.

På Trolden Destilleri bestræber vi os på at bruge dansk bygmalt til vores whisky. Loven kræver en lagringstid på minimum 3 år på egetræsfade, før det kan kaldes whisky.

Åbningstider

Vi har åben i baren og shoppen fredag kl 14-17
Du er velkommen til at kigge forbi.

Øvrige åbningstider

Mandag: Efter aftale eller brug dørklokken
Tirsdag: Efter aftale eller brug dørklokken
Onsdag: Efter aftale eller brug dørklokken
Torsdag: Efter aftale eller brug dørklokken
Fredag: 14-17
(Åbent i shoppen samt for servering i ølstuen og på terrassen.)
Lørdag: Efter aftale
Søndag: Efter aftale

Scroll to Top