Om Bryghuset

– Dansk mikrobryg siden 2005.
På Trolden Bryghus tager vi håndværket alvorligt. Til forskel fra andre, mere moderne bryggerier sætter vi stadig en ære i at producere det bedst mulige øl, på øllets betingelser.

Trolden øl er håndlavet, uden computere, af levende mennesker, der selv rører i mæsken og urtkedlen. Vi filtrerer ikke smagen ud af øllet, for at det skal se krystalklart ud i glasset. De små partikler, der gør øllet uklart, er en stor del af smagen. Derfor kunne vi ikke drømme om at fjerne dem! 

Trolden øl er dansk mikroøl. Vi laver det selv – lige her i mikrobryggeriet i Kolding. Tapning og eftergæring på gammeldags manér efter “Champagnemetoden”, hvor gæren selv producerer de liflige bobler og samtidigt sikrer en uovertruffen holdbarhed. Spørg bare enhver der har smagt en 6-8 år gammel Trolden øl.

Trolden Bryghus er etableret i 2005, og opkaldt efter Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane, der kørte med brunkul fra Troldhede ned over Jylland til Kolding, hvor den smukkeste del af strækningen siges at ligge. Banen lukkede i 1968, men står i manges erindring som et stykke Kolding-historie, som vi på Trolden gerne vil ære. 

Kald det nostalgi og gammeldags romantik, men når vi smøger ærmerne op for at starte et nyt bryg, så er det altid med samme formål: Håndlavet smager bedre.

Øltyper

FADØL:

Et mindre udvalg af vore øl findes på fad – Vi udlejer et lille, smart anlæg til brug i haven, til firmafesten, fødselsdage, m.m. Levering i Kolding kommune er GRATIS*. Levering uden for Kolding beregnes 5,- kr. pr. km.

Leje af anlæg inkl. Co2: 225,- kr.

Fustage á 20 liter: 750,- kr. (ring 2845 0755 for lagerstatus!)

*Vi leverer til gadedøren. Ubrudte fustager tages gerne retur. Afhentning 400,- kr. eller du leverer selv retur til bryghuset førstkommende hverdag.

Frisk og meget forførende frokost øl på bare 3,9%. Med et strejf af hyld og masser af blomstret aroma-humle (meget lav bitterhed). Uimodståelig og allerede en Trolden klassiker.

Mørkerød ale som er en hybrid mellem amber ale og brown ale, så man får det bedste af to verdener, nemlig kraftig humle sammen med en ristet sødme.

Hvedeøl efter belgisk forbillede. Med håndskårne, ubehandlede citronskaller. Uforlignelig rund og dejlig til specielt fiskeretter.

All-rounderen der bærer byens navn på etiketten. En fyldig og aromatisk pale ale, der passer til enhver lejlighed.

Klassiker kendt fra især Nordenglang og Skotland. Vi brygger med crystalmalt, chokolademalt og roast barley for en kompleks og fyldig smagsoplevelse. Engelsk og amerikansk humle holder sødmen i skak.

Mørk udenpå og blid som en engel indeni. Her får du det bedste fra den mørke malts nuancer af kaffe, chokolade og lakrids i en silkeblød indpakning, der stolt bærer byens navn.

Kraftigt bryg inspireret af gammel, belgisk bryggekunst. Tilsat bl.a. biscuitmalt, koriander, appelsinskal og kandissukker. God at nyde nu, fabelagtig efter 5 år eller mere.

Gammeldags britisk øl til kendere med hang til bitterhed og stor humleduft. Vi skifter mellem en “almindelig” IPA, og en variant med rugmalt, der er mere krydret i smagen. Altid en oplevelse.

Imperial stout på hele 8,8% alc. Dybsort øl med masser af mørkristet malt. Intens smag af kaffe og mørk chokolade med toner af lakrids og røg. Silkeblød med en vinøs overtone.

Klassisk stout fra det irske forbillede men tilsat lidt havre for en mere frisk og tør smag. Ristede noter af kaffe, chokolade og toast dominerer.

Variant af vores Steamtrain Stout med en god portion engelsk lakrids. Maltsammensætning er også ændret en smule for at fremhæve den mørke bygmalts naturlige nuancer af lakrids og røg.

Vi laver ofte Limited Edition serier, der kan være sværere at finde. Thunderstout (Imperial Stout), Brown Mist (Vintage 2009), Summer Passion Brewery Edition (enkeltvis håndnummereret) er eksempler herpå. Soltrolden, Box-car Honey Ale, Kolding Påske og Kolding Jul er gode sæsonøl, så der er noget glæde sig til hele året. Kolding Påske kan variere lidt fra år til år, men Troldens påskeøl er altid tilpasset sæsonen og det gode frokostbord.