Det skal du se i Kolding!

470_309363

Her er listen på ting, du skal se i Kolding.

 

Koldinghus 

Byens flotte vartegn, det over 750 år gamle slot midt i centrum, er ofte det første, man støder på, når snakken går om seværdigheder i Kolding. Og med god grund, for det nyligt udnævnte Kongernes Samling, som indbefatter Amalienborg og Rosenborg, er så absolut en oplevelse i særklasse. Og når du nu er på Koldinghus, så glem ikke at tage et smut ned i fangekælderen og besøg nogle af Trolden Destilleri´s whiskyfade som stilfærdigt ligger og modner på denne konstant temperede og yderst historiske lokation.

Kunstmuseet Trapholt 

Der er dog andre spændende ting i Kolding og området, der gør rejsen værd. Ikke mindst kunstmuseet Trapholt, der ligger smukt placeret langs med indsejlingen til fjorden er flere besøg værd med skiftende udstillinger.

Den Geografiske Have

Kolding er også hjemsted for Den Geografiske Have, som på over 12 hektarer viser spændende planter, træer og blomster fra hele verden. Med entrée til Geografisk Have har man samtidigt adgang til Kolding Miniby, der er en 1:10 model af byen fra 1860-1870.

Besættelsestidssamlingen

For de historisk interesserede er Besættelsesmuseet på Rømøvej også en omvej værd. Nazisternes greb om Danmark og ikke mindst Kolding bliver her rigt illustreret.

Skamlingsbanken

I forlængelse af dette finder man syd for byen mere historie med berømte Skamlingsbanke placeret højt på bakken med udsigt til Lillebælt. 113 meter oppe står det flotte monument som symbol på samlingen af det danske folk efter 1864. I dag et velholdt og interessant besøg værd.

Christiansfeld

Endnu længere mod syd kan vi med stolthed nævne Christiansfeld, der i 2015 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De mange bygninger og kirken i centrum vidner om en speciel tid omkring 1770, hvor Brødremenigheden byggede de flotte, gule murstenshuse. Christiansfeld er også berømt for sine honningkager til dem med en sød tand.

Harteværket

I Koldings vestlige del gemmer Harteværket sig blandt smukke trækroner, vandløb og stejle skrænter. Både inde og ude kan man aktivt opleve teknikken omkring “fremstillingen” af elektricitet ved hjælp fra Kolding Å.

Kulturen i Kolding

På den kulturelle side skal også nævnes Kolding Teater, Kolding Egnsteater og Dorthea Teatret, der sammen med spillestedet Godset tilbyder drama og musikalske oplevelser ud over det sædvanlige.

Smagen af Kolding

Selvom byen i nyere tid har fået kælenavnet Slicetown for sit store antal pizzabarer i forhold til indbyggertallet, så er fremstillingen af øl og spiritus retteligt mere relevant. Kolding lægger nemlig jord til bryghuset Åben, der er kendt langt ud over bygrænserne for spændende og udfordrende øl, og ikke mindst vores egen Trolden Destilleri & Bryghus som garant for godt mikrobryg og internationalt præmieret single malt whisky.

Velkommen til Kolding!

 

 

 

Share this post

Scroll to Top